Primele vaccinări AZ care vor începe la începutul anului nou | Covid19

Vaccinul AstraZeneca COVID-19 a fost aprobat pentru furnizarea de urgență în Marea Britanie, primele doze fiind eliberate astăzi, astfel încât vaccinările să poată începe la începutul anului nou.

Agenția de reglementare a medicamentelor și produselor medicale din Marea Britanie (MHRA) a furnizat autorizație pentru furnizarea de urgență a vaccinului COVID-19 AstraZeneca, anterior AZD1222, pentru imunizarea activă a persoanelor cu vârsta de 18 ani sau mai mult. Autorizația recomandă două doze administrate cu un interval cuprins între patru și 12 săptămâni. Acest regim s-a demonstrat în studiile clinice că este sigur și eficient în prevenirea COVID-19 simptomatică, fără cazuri severe și fără spitalizări la mai mult de 14 zile după a doua doză.

AstraZeneca lucrează cu Public Health England și National Health Service England pentru a sprijini desfășurarea și lansarea vaccinului în Marea Britanie, în conformitate cu recomandarea de dozare a MHRA și a Comitetului mixt pentru vaccinare și imunizare din Marea Britanie. Compania își propune să furnizeze milioane de doze în primul trimestru ca parte a unui acord cu guvernul de a furniza până la 100 de milioane de doze în total.

Pascal Soriot, director executiv, a declarat: „Astăzi este o zi importantă pentru milioane de oameni din Marea Britanie care vor avea acces la acest nou vaccin. S-a dovedit a fi eficient, bine tolerat, simplu de administrat și este furnizat de AstraZeneca fără profit. Am dori să mulțumim multor colegi de la AstraZeneca, Universitatea Oxford, guvernul britanic și zecilor de mii de participanți la studiile clinice. ”

Matt Hancock, secretar de stat al Marii Britanii pentru sănătate și îngrijire socială, a declarat: „Acesta este un moment pentru a sărbători inovația britanică – nu numai că suntem responsabili pentru descoperirea primului tratament pentru reducerea mortalității pentru Covid-19, acest vaccin va fi pus la dispoziția unele dintre cele mai sărace regiuni ale lumii la un cost redus, ajutând la protejarea a nenumărate persoane de această boală îngrozitoare. Este un omagiu adus incredibililor oameni de știință din Marea Britanie la Universitatea Oxford și AstraZeneca, a căror descoperire va ajuta la salvarea de vieți din întreaga lume. Vreau să mulțumesc fiecărei persoane care a făcut parte din această poveste de succes britanică. Deși este un moment pentru a fi plini de speranță, este atât de vital ca toată lumea să își joace rolul pentru a reduce infecțiile. ”

Profesorul Andrew Pollard, directorul Oxford Vaccine Group și anchetator șef al procesului de vaccinare Oxford, a declarat: „Evaluarea autorității de reglementare conform căreia acesta este un vaccin sigur și eficient este un moment de referință și o susținere a efortului uriaș al unei echipe internaționale devotate. a cercetătorilor și a participanților noștri dedicați. Deși acesta este doar începutul, vom începe să depășim pandemia, să protejăm sănătatea și economiile atunci când cei vulnerabili sunt vaccinați peste tot, cât mai mulți cu putință cât mai curând posibil. ”

Decizia de a aproba vaccinul a fost luată în temeiul Regulamentului 174 din Regulamentul privind medicina umană din 2012, care permite aprobări rapide de reglementare de urgență pentru a aborda probleme semnificative de sănătate publică, cum ar fi o pandemie. Aceasta este prima autorizare pentru acest vaccin.

Decizia MHRA s-a bazat pe avizul independent al Comisiei sale pentru medicamente umane în urma unei revizuiri continue a datelor studiilor care a inclus o analiză intermediară a programului de fază III condus de Universitatea din Oxford. Datele au fost publicate și în The Lancet la 8 decembrie 2020.

Datele suplimentare privind siguranța și eficacitatea vaccinului vor continua să se acumuleze în urma studiilor clinice în curs. AstraZeneca continuă să colaboreze cu autoritățile de reglementare din întreaga lume pentru a-și sprijini revizuirile în curs de desfășurare pentru aprovizionarea de urgență sau autorizația de comercializare condiționată în timpul crizei de sănătate. AstraZeneca caută, de asemenea, Listarea utilizărilor de urgență de la Organizația Mondială a Sănătății pentru o cale accelerată către disponibilitatea vaccinului în țările cu venituri mici și medii.

AstraZeneca lucrează cu partenerii săi globali pentru a continua să construiască o capacitate de producție de până la trei miliarde de doze de vaccin la nivel global în 2021, în mod continuu, în așteptarea aprobărilor de reglementare. Vaccinul poate fi depozitat, transportat și manipulat în condiții normale de refrigerare (două-opt grade Celsius / 36-46 grade Fahrenheit) timp de cel puțin șase luni și administrat în condițiile existente de asistență medicală.

AstraZeneca continuă să se angajeze cu guverne, organizații multilaterale și colaboratori din întreaga lume pentru a asigura accesul larg și echitabil la vaccin, fără niciun profit pe durata pandemiei.

AZD1222
AZD1222 a fost co-inventat de Universitatea din Oxford și de compania sa, Vaccitech. Folosește un vector viral cimpanzeu cu replicare deficientă bazat pe o versiune slăbită a unui virus comun de răceală (adenovirus) care provoacă infecții la cimpanzei și conține materialul genetic al proteinei vârf a virusului SARS-CoV-2. După vaccinare, se produce proteina spike de suprafață, amorsând sistemul imunitar pentru a ataca virusul SARS-CoV-2 dacă ulterior infectează organismul.

Published by Shri Business

Way to Business Solutions

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: